14 januari 2022
19:00

Katrineholm City FC

Referat: Katrineholms SK FK Futsal - Katrineholm City FC

Fredagskväll och derbydags igen. Förra derbyt blev ju en rysare med för oss negativ utgång med ett extremt sent segermål för City. Vår tuppkam har dock växt lite sedan dessa efter några bra insatser och City kommer från en förlust så vi kändes om nog mer som 50-50 om vi var underdogs senast.
För dagen har vi lite folk borta av olika anledningar men också fått igång nyförvärven Fatha och Bashir så truppen är nu bredare och vi klarar att ha lite folk borta utan att tappa för mycket slagstyrka.

Vi startar matchen precis som senast och helt enligt plan. Vi ligger och lurar lite och hugger direkt när de slår en lite sämre passning och har fyra bra kontringslägen första 5-6 minuterna men vi är lite odirekta när vi får lägena. Efter 8:50 är det dock dags att tända mållampan. Assistkungen Anton spelar i sidled till Daud som smäller in 1-0 till oss. Halvleken fortsätter vara relativt stängd och vi spelar riktigt stabilt försvarsspel. De kommer sällan till några avslut och vi kan fortsätta ställa om och skapar tillräckligt för att XG borde hamna runt tre bollar redan i första men vi är för svaga i dessa lägen. Tiden går mot sitt slut på första halvlek och då åker man förstås på ett skitmål och det blir kvitterat med bara sekunder kvar av första halvlek. Nej skitmål är det verkligen inte. En långboll från deras målvakt möter Demir direkt på volley utifrån kanten och klockrent i taket. Ett riktigt drömmål som kräver stor skicklighet och det är ändå jäkligt surt men vi kan inte skylla på dåligt försvarsspel utan det är så bra gjort så det är bara att applådera och köra vidare.
Det är många som hänger lite med huvudet att vi ska gå ut med kryss men vi försöker få in att vi spelat så pass bra så vi ska vara nöjda ändå men det krävs skärpa och bestämdhet när vi får lägen.

Andra är dock den första lik – City känns farligare när de börjar lyfta mer bakom vår trio på djupa forwards och fyller på. I slutet på första har även Flex klivit av med skada men Bashir kliver in och spelar med stor säkerhet. Även om de får lite fler halvlägen är det sällan Karja behöver agera utan bollen går oftast över kortlinjen. En bit in i andra får vi in en ledningsboll då Calle serverar Noak som snyggt tar med sig bollen och sätter 2-1. Detta ger oss lite mer medvind och vi kan ställa om än mer på lite försvarsfuskande City spelare men trots massor med 3-2 och 2-1 så passar vi bort oss och kommer flera gånger knappt till avslut. Vi får även en straff vi bränner och vi har två i virket men vi fåt inte in den där sköna två målsmarginalen. Vi fortsätter med bra försvarsspel men det finns så många skickliga spelare i City så man ständigt på helspänn. De har en i stolpen och de får flera kontringar på kontringar men de har inte heller den där riktiga kvalitén i de avgörande lägena. Tiden rinner iväg och vi bärgar allt tre poängen.

Det känns riktigt skönt att vi ändå klarar av det och alla ska ha stort plus för arbetsinsats och disciplinen man visar genom hela matchen. Det är en jämn match men idag tycker jag till skillnad från förra derbyt att vi skapar klart fler chanser och borde kunnat avgöra tidigare så vi sluppit drama även denna gång. Samtidigt är det inte otur att vi så många gånger tappar bort kanonchanser och att göra mål är den viktigaste delen i fotboll. Nu tar vi ändå hem tre poäng så vi får spara dessa mål till nästa match. Alla gör det riktigt bra och en derbyvinst med uddamålet känns alltid bra.